Byvandringer

Utforsk Lillesand by eller omegn!


Et hyggelig avbrekk hvor du utforsker Lillesand by eller omegn!  Opplevelsen gir samhold og kunnskap. Lokalkjente guider. Fra 1 time til 3 timer. Bevertning etter avtale.


Velg mellom:


  • Utforsk Lillesand sentrum

Guidet tur i byen med informasjon om historiske steder og hendelser.

  • Kaldvellvassdraget

Opplev fosser, tømmerrenner og historiske steder.

  • Topptur

En rolig og tilpasset tur til en av 3 topper med utsikt over Lillesand og omegn.


Eksempel på en guidet tur: 1 time.

Vi møtes utenfor Hotel Norge og går opp til Springvannsheia. Der nyter vi utsikten og lærer om den generelle historien. Deretter går vi ned mot Stasjonsbygningen. Dette er den gamle togstasjonen i Lillesand. Flaksvandbanen fraktet hovedsakelig tømmer og var i drift fra 1896 til 1953. Vi lærer litt om tømmer og seilskuter, en viktig del av Lillesands historie.

 

Ved Pavilijongen hører vi om Sanden, Sandsbekken, Kristian Lofthus og sjøslaget ved Wullfs brygge.

 

Vi spaserer langs bryggekanten og går i trange smau. Vi puster inn den deilige atmosfæren. Neste stopp er Emil og Hilleborg Knudsens park, Tollbodbrygga, Jumfru Gulbrandsens Hotel (hvor Hamsun skrev Mysterier) og Rådhuset.


Hvis tid, tar vi en pust i bakken på byens best plasserte benker og nyter utsikten ut mot Saltholmen Fyrhvorvo lærer om Hans Nielsen Hauges saltkoking i 1807. Deretter går vi oppover i byen, forbi iskremfabrikken, inn i Rådhusgården og deretter Kjetil Moes plasss. Informasjon om historie, nåtid og fremtidsplaner gis underveis. 

 

Guidet tur: 2 timer

Turein utvides til også å omfatte Kokkenes og Østregate.


Guidet tur: 3 timer

Kaldvellvassdraget

Vi møtes ved parkeringen ved vakre Kaldvild Gård før vi går en kort tur i naturskjønne omgivelser inn mot fossen. Vi utforsker området rundt fossen og lærer om industrihistorien og naturen. 

 

 

 

Dette ver bare noen eksempler. Turene settes  sammen og endres etter dine ønsker