CityTours

Utforsk Lillesand by eller omegn!


Et hyggelig avbrekk hvor du utforsker Lillesand by eller omegn!  Opplevelsen gir samhold og kunnskap. Lokalkjente guider. Fra 1 time til 3 timer. Bevertning etter avtale.


Velg mellom:


  • Utforsk Lillesand sentrum

Guidet tur i byen med informasjon om historiske steder og hendelser.

  • Kaldvellvassdraget

Opplev fosser, tømmerrenner og historiske steder.

  • Topptur

En rolig og tilpasset tur til en av 3 topper med utsikt over Lillesand og omegn.

 

Eksempler:

 

Guidet tur: 1 time.

Vi møtes utenfor Hotel Norge og går mot Stasjonsbygningen. Dette er den gamle togstasjonen i Lillesand. Flaksvandbanen fraktet hovedsakelig tømmer og var i drift fra 1896 til 1953. Vi lærer litt om tømmer og seilskuter, en viktig del av Lillesands historie.

 

Deretter tar vi en tur innom Meta Hansens hage, før vi setter kursen ned mot havna og beddingen. Ved Pavilijongen hører vi om Sanden og Sandsbekken og Kristian Lofthus og sjøslaget ved Wollfs brygge.

 

Vi spaserer langs bryggekanten og går i trange smau. Neste stopp er Tollbodbrygga og Kunstkolonialen og museet. Vi tar en pust i bakken på byens best plasserte benker og nyter utsikten ut mot Saltholmen Fyr. Deretter går vi oppover i byen, forbi iskremfabrikken, inn i Rådhusgården og deretter Kjetil Moes plasss. Informasjon om historie, nåtid og fremtidsplaner gis underveis. 

 

Guidet tur: 2 timer

Vi begynner som over, men går også en tur oppom kirken fra museet. Fra Kjetil Moes plass går vi innom en av Norges vakreste og eldste barneskoler.

Vi hører litt om eTeateret før vi tar et smau over i vakre Østregate og spaserer ned mot Strygebolten.

 

Deretter settes kursen mot trappene til Springvannsheia. Vi går ned til Sandsmyra og setter kurs ned Odderkleiva til Hotellet.

   

Kaldvellvassdraget

Vi møtes ved parkeringen ved vakre Kaldvild Gård før vi går en kort tur i naturskjønne omgivelser inn mot fossen. Vi utforsker området rundt fossen og lærer om industrihistorien og naturen. 

 

 

 

Dette var bare to eksempler. Turene kan sammensettes og endres etter dine ønsker.